Verkoop Cubaanse sigaren neemt toe

Handgemaakte Cubaanse sigaren hebben in 2016 weer aan populariteit gewonnen. De exclusieve importeur van de befaamde rookwaren in de Benelux, Cubacigar, zag zijn omzet met 5 procent oplopen tot ruim € 20,3 miljoen.

Daarmee werd een vervolg gegeven aan de stevige groei die een jaar eerder in gang werd gezet. In 2015 pluste de omzet met meer dan 13 procent, na een lichte omzetkrimp in 2014. De verwachtingen voor 2017 zijn vooralsnog positief.
In Nederland ging de sigarenverkoop het afgelopen jaar met bijna een kwart vooruit. In België was daarentegen sprake van een lichte daling van de verkopen. Dit had onder meer te maken met de terroristische aanslagen in Brussel waardoor België minder buitenlandse shoppers ontving.

Cubacigar is dochteronderneming van Grupo Habanos, bekend van merknamen als Cohiba, Montecristo en Romeo y Julieta. Cubacigar bestaat al sinds de jaren vijftig. De onderneming is sinds 1991 gevestigd in het Vlaamse Overijse aan de rand van Brussel Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan meer dan 20 personen. Cubacigar levert Cubaanse 'longfillers' aan tabaksspeciaalzaken in Nederland, België en Luxemburg.

Grupo Habanos verkoopt 27 sigarenmerken die allemaal strikt handmatig (Totalmente a Mano) gemaakt worden. Tevens hebben ze de aanduiding Protected Denomination of Origin (D.O.P.), Het bedrijf is gevestigd in Havana (Cuba) en is een joint venture tussen de Cubaanse overheid en British Imperial Tobacco Group. Grupo Habanos zag in 2016 zijn omzet stijgen tot $ 445 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen