Apache

Het merk Black Devil kennen we hier in Nederland nauwelijks, maar het wordt wel degelijk in ons land geproduceerd en verkocht. De producent, Heupink & Bloemen Tabak BV, is gevestigd in het Overijsselse Ootmarsum. Het bedrijf ontstond in 2001 door de fusie tussen Fa. Heupink & Reinders BV en Tabaksfabriek W.B.A. Bloemen BV. In de arena van de wereldwijd opererende multinationals is Heupink & Bloemen Tabak BV het enig overgebleven familiebedrijf dat zich sinds 1839 bezig houdt met tabaksproductie.

Het bedrijf is een niche-player om zo een hoekje van de markt in handen te krijgen waar de olifanten in de sector hun poten niet kunnen plaatsen. Daartoe poogt het zo efficiënt mogelijk te produceren in het shag- en sigarettensegment.
Heupink & Bloemen Tabak B.V. exporteert 65% van de productie. Het bedrijf focust zich, naast de Benelux, op landen als Duitsland, Frankrijk Spanje, Italië en Griekenland. Bovendien zijn er in bepaalde Aziatische markten veel tevreden klanten. Niet alleen wordt veel geleverd onder private label, maar Heupink & Bloemen Tabak B.V. Produceert ook merken als Arbo, Look Out, Black Devil en het recent op de Nederlandse markt geïntroduceerde Apache.

Hoewel deze merken mogelijk niet erg bekend zijn onder de Nederlandse rokers, zijn ze bij goed gesorteerde speciaalzaken wel degelijk te koop. Online zijn er zeker vele mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten