Amphora

Amphora is een bekend merk pijptabak van de Britse Imperial Tobacco Group.

Amphora is een wat ouder Nederlands merk dat bestaat uit een melange van Virginia en Burley tabak. Daarbij worden nog meerdere aromatische tabaksvariƫteiten aan toegevoegd die tot doel hebben een zoetige geur en smaak te creƫren. Al deze tabakssoorten worden gemengd, samengeperst en tot slot gestoomd. Na dit proces krijgt het geheel nog wat natuurlijke aroma's, op dezelfde manier als men thee kan opwaarderen met bergamotolie of muntaroma.
Hoe het precies in zijn werk gaat en welke geurstoffen er in welke hoeveelheden in worden verwerkt is het geheim van de 'melangeur'. Vaak zijn de recepten al eeuwenoud en zijn nauwelijks aangepast aan de moderne tijd. Het recept van Amphora Rood bestaat al ongewijzigd sinds het jaar 1860.

Het uiteindelijke resultaat is een rijke, zwoele geur, waar zelfs de kenner nauwelijks kan aangeven welke geur- of smaaksensatie hij nu eigenlijk ondergaat. Amphora Rood (of Full Aroma) is een heerlijke combinatie van geurige tabakssoorten met hier en daar een zweem van sinaasappelen, frambozen en bloemen. Alles prachtig uitgebalanceerd.

Amphora pijptabak is in ieder geval verkrijgbaar in de versies Amphora Red (of Full Aroma), Amphora Brown Regular, Amphora Original Blend, Amphora Rich Aroma en Amphora Mild Aroma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten